Podobno towarzyskość i rodzinność to nasze cechy narodowe. Lubimy spotykać się z bliskimi i celebrować z nimi różne okazje, np. urodziny. Nie lubimy za to zakupów, uciążliwych przygotowań i żmudnego sprzątania po imprezie. Jednak i na to jest sposób, wystarczy zorganizować urodziny w restauracji.
MENU
Organizacja imprezy urodzinowej w restauracji niesie za sobą wiele udogodnień. Szczególnie w sytuacji, gdy zamierzamy zaprosić nieco więcej osób. Przede wszystkim zaoszczędzimy dzięki temu mnóstwo naszego czasu, który w przypadku imprezy domowej musielibyśmy poświęcić na męczące przygotowania. Menu wydarzenia ustalamy z obsługą. Oczywiście mamy wpływ na jego kształt, możemy uwzględnić potrzeby osób będących na konkretnej diecie np. wegetariańskiej. W końcu zależy nam, aby każda zaproszona osoba bawiła się równie dobrze, co solenizant. Na życzenie przygotowywane mogą być zarówno dania ciepłe, podawane w ustalonej kolejności, jak i zimny bufet w formie szwedzkiego stołu, dostępny przez cały czas trwania uroczystości. Dodatkowo możemy uwzględnić odrębne menu dla dzieci. Jednym z najważniejszych punktów spotkania urodzinowego jest oczywiście tort. W Spichlerzu pod Żurawiem jego smak i wygląd dobieramy indywidualnie. Organizator decyduje również o porze jego podania. Nie musimy zatem martwić się o to, czy coś nie wyjdzie w stresie przygotowań. Doświadczony szef kuchni I załoga kelnerska zdejmują z nas ten kłopot.
OBSŁUGA
Kolejnym atutem urodzin restauracji jest profesjonalna obsługa kelnerów. Dzięki niej nie martwimy się o serwowanie posiłków i czas podania. Obsługa kelnerska obecna cały czas na przyjęciu zadba o uzupełnianie zawartości dzbanów i szklanek, również, jeśli chodzi o napoje bezalkoholowe. A my możemy po prostu skupić się na dobrej zabawie. Nie musimy też kłopotać się zaparzaniem kawy czy herbaty, goście po prostu mogą o nie poprosić kelnera. Innym pomysłem jest skorzystanie z bufetu kawowego, w którym ciepłe napoje dostępne są bez ograniczeń przez cały czas.
WYSTRÓJ
W restauracji mamy również wpływ na wystrój lokalu, bez konieczności przeszukiwania sklepów dekoratorskich. Nie tracimy czasu na dobieranie kwiatów czy odpowiednich balonów. Po prostu ustalamy naszą wizję z managerem. Dostosowujemy również kwestię budżetu. W warunkach domowych musielibyśmy poświęcić nieco czasu na zawieszenie różnych dekoracji, być może kosztem naszych prywatnych mebli. W restauracji możemy polegać na profesjonalnej obsłudze, a także lokalu, który jest dostosowany do organizacji takich wydarzeń. W sezonie letnim w Spichlerzu dodatkowo istnieje możliwość zorganizowania klimatycznego garden party, połączonego z ogniskiem czy grillem. To świetna alternatywa o typowo wakacyjnym charakterze. Bez poświęcenia roślin czy klombów w naszym prywatnym ogrodzie.
MUZYKA
Niezależnie od grupy wiekowej często ważną częścią imprezy urodzinowej jest muzyka, zarówno jako tło, jak i do tańca. W domu prywatnym czy mieszkaniu możemy mieć problem z akceptacją sąsiadów. W restauracji nie musimy się o to martwić. W Spichlerzu istnieje możliwość zamówienia imprezy prowadzonej przez DJ-a, lub skorzystanie ze sprzętu grającego. Wówczas możemy sami ułożyć ulubioną playlistę. Jeżeli zależy nam na innych atrakcjach, możemy wybrać np. karaoke.
SPRZĄTANIE
To najmniej sympatyczna część imprezy. Po nieprzespanej nocy najczęściej ma się ochotę jedynie na odpoczynek. Jednak dom po intensywnej imprezie urodzinowej oznacza na ogół konieczność sprzątania przez długie godziny. Organizując przyjęcie w restauracji, zostawiamy tę kwestię za sobą wychodząc z lokalu.;)
Impreza urodzinowa w restauracji oznacza zwolnienie z wielu obowiązków, a także daje poczucie, że wszystko będzie przygotowane na najwyższym poziomie przez profesjonalną obsługę. A solenizant może zająć się ułożeniem listy gości, z którymi chce spędzić ten wyjątkowy wieczór.